top of page

Meals & nutrition

Público·9 miembros
Parker Robinson
Parker Robinson

Dnevnici Princeze (2001.)Glumačka postava novog filma još nije zvanično potvrđena. Princezini dnevnici su nam nezamislivi bez Anne Hathaway, zato se nadamo da će odlučiti da se vrati u kožu Mije. Da verovatno hoće, govori njen intervju iz 2019. u kojem je izrazila entuzijazam i uzbuđenje zbog snimanja novog nastavka.
Dnevnici princeze (2001.)Neki je dan izašla vijest da film Princezini dnevnici dobiva svoj treći nastavak. Moderna je to bajka o običnoj djevojci koja spletom okolnosti postaje princeza. Film je nastao prema istoimenom književnom predlošku koji potpisuje američka spisateljica Meg Cabot, a sada je i službeno potvrđeno kako Disney aktivno radi na novom filmu. Uloga Mije Thermopolis proslavila je glumicu Anne Hathaway, no nije sigurno hoće li se pojaviti u novom nastavku.


Možemo slobodno reći kako se ulogom u ovoj Disneyjevoj komediji Anne Hathaway i proslavila. Sve smo kao djeca maštale o tome da jednoga dana postanemo princeze, stoga je ovaj film idealan za bijeg od stvarnosti. Mije Thermopolis tinejdžerica je koja je ne sluteći preko noći postala princeza. Cijeli joj se život u trenu promijenio te doživljava potpuni makeover. Ovo je jedna tipična priča o djevojci koja preko noći postaje princeza te ujedno okosnica koja je postavila temelje za nadolazeće nastavke ovoga kultnoga filma o kraljevskoj obitelji.


The Princess Diaries (Princezini dnevnici) - Uzbudljiva, dirljiva, zabavna i smiješna moderna bajka o običnoj djevojci koja odjednom postaje princeza, a najviše smijeha izazivaju Mijini pokušaji da savlada pravila otmjenog dvorskog ponašanja...


Snježana je samo odškrinula vrata iz kojih su ubrzo, pod Diznijevim nadzorom, počele da izlaze brojne animirane princeze, koje vode porijeklo iz čuvenih bajki, čini se bar jednom godišnje. Ali Snježana, lica bijelog kao snijeg i kose crne poput ponoći, bila je prva i najbolja.


"Praznik u Rimu" (1953): Ko zna šta bi bilo da je glavnu ulogu u ovom filmu dobila Elizabet Tejlor. Iako je uloga princeze Ane, koja dolazi u zvaničnu posjetu Rimu i doživljava jednu od najljepših ljubavnih romansi, pisana za Tejlorovu, reditelja Vilijama Vajlera na kastingu je oduševila Odri Hepbern, koja je svojim šarmom iznijela cijeli film. Uloga u ovom filmu vinula ju je u holivudske zvijezde i obezbijedila joj "Oscara" za najbolju žensku ulogu. Ovaj film postavio je standarde za sve one priče o princezama koje žarko žele da pobjegnu iz kraljevske svakodnevice i bar na jedan dan anonimno prošetaju gradom.


"Princezini dnevnici" (2001): Reditelj Geri Maršal zna kada je pravi trenutak da relativno poznatu glumicu lansira u zvijezde. I zna kako da to učini. Prvi put to mu je uspjelo sa Džulijom Roberts, kojoj se život u potpunosti promijenio nakon "Zgodne žene", a sličnu priču ponovio je sa "Princezinim dnevnicima".


Prva filmska uloga sada već oskarovke i priznate glumice En Hatavej, bila je upravo glavna uloga u "Princezinim dnevnicima", filmu baziranom na romanu Meg Kabot. Iako zasnovan na do tada već milion puta ispričanim klišeima, film je osvojio tinejdžersku publiku širom svijeta.


Iako bi se na prvi pogled reklo da je film "Kraljica" iz 2006. godine isključivo o kraljici, sve vrijeme "lebdi duh" princeze. Baš kao u kultnoj "Rebeki" u kojoj se Rebeka ni ne pojavljuje, tako je i ovaj film mogao da se zove "Dajana", jer je cijela radnja smještena u trenutak kada svijet plače za preminulom voljenom britanskom princezom Dajanom, a kraljevska porodica, sa Elizabetom II na čelu ne zna kako da se postavi u odnosu na cijelu tragediju.


Nekada su devojčice svoje dnevnike pravile od svezaka i beležnica koje su pažljivo ukrašavale i iscrtavale onako kako su ih one zamišljale i kakvi su želeli da budu. Danas devojčice mogu da pronađu dnevnike najrazličitijih boja, veličine, oblika, motiva, već napravljenih prema njihovim interesovanjima i stremljenjima. U našim radnjama Dexi co kids kao i na sajtu dexi.co.rs možete pronaći najraznovrsniji asortiman koji u uključuje dnevnike za vaše drage princeze i njihove dečije tajne. Mogućnost zaključavanja malim ključićem tako da niko nema pristup tajnama samo su neke od osobina koje savremeni dnevnici imaju da ponude.


Prošlo je 15 godina otkako je izašao posljednji dio filma "Princezini dnevnici", a fanovi nisu bili sigurni da li će se ikada snimiti treći nastavak. Srećom, Anne Hathaway ih je obradovala informacijom da snimanje uskoro počinje.


"Princezini dnevnici" su 2004. godine dobili osrednji nastavak. Mia (i mi) zaslužujemo bolje. Temeljen na istoimenim romanima, film 'Princezini dnevnici' objavljen je 2001. u kojem je glumila mlada Anne Hathaway kao Mia Thermopolis, koja jednog dana saznaje da joj je baka (koju je glumila Julie Andrews) zapravo kraljica male nacije, Genovije. Tijekom filma, Mia stječe samopouzdanje i čak se sastaje sa svojom simpatijom Michaelom (Robert Schwartzman).


Ali u "Dnevnicima princeze 2" iz 2004. Mia je prekinula s Michaelom izvan ekrana, što je razočaralo obožavatelje knjiga, koji su znali da su Mia i Michael trebali završiti zajedno. Glasine o trećem filmu traju godinama, i iako je Andrews rekla da je "prestara" da bi se pojavila u trećem filmu, i dalje bismo željeli vidjeti Miju kako se snašla kao kraljica Genovije.


No tako nije bilo na početku njene karijere. Njezina majka je bila kazališna glumica i ona je ta koja je potaknula u njoj ljubav prema glumi. Anne smo prvi put gledali u filmovima 'Princezini dnevnici' 2001. i potom u komediji 'Ellin čarobni svijet', ali svjetsku slavu joj donijela uloga u 'Vrag nosi Pradu'. Tada su i krenule glasine da nije omiljena osoba za suradnju.


DAMIJA I KULTURNI CENTAR PRINCEZE DEWHERE BINT IBRAHIMEL-IBRAHIM Znaajan peat ulasku grada Bugojna u novi milenij dalisu, nesumnjivo, damija i Kulturni centar Princeze Dewhere bintIbrahim elIbrahim, koji su izgraeni u samome gradskom jezgru.Otvorenje ove veleljepne i monumentalne graevine, 14.9.2001.godine,uprilieno je pod pokroviteljstvom njegove kraljevske ekselencijeprinca Abdul-Aziza bin Fahda bin Abdul-Aziza Al-Sauda, ministradrave, lana Vijea ministara i predsjednika Kabineta predsjednitvaVijea ministara, koji je ujedno bio i izaslanik dobrotvora idonatora princeze Dewhere. Otvaranju su prisustvovali mnogi uglednigosti, visoki zvaninici iz Saudijske Arabije i BiH. To samo po sebigovori o znaaju i grandioznosti Centra. Toga dana hutbu je draoimam i hatib harema u Mekki el-Mukerremi, ejh Abdurrahmanas-Sudejs. Nakon otvorenja, Centar su posjetile mnoge uglednelinosti iz javnog, politikog i kulturnog ivota. Grandioznost Centraprivukla je ambasadore nekoliko islamskih zemalja. Na svakoga koobie Centar, ova graevina ostavlja jak dojam i osjeaj ponosa to seova drava, koja je nedavno izala iz rata, moe pohvaliti ovakoveleljepnom graevinom s tako raznovrsnim sadrajima.


Stambeno-poslovni kompleks Sastavni dio Centra ini istambenoposlovni kompleks koji se sastoji iz dva dijela - poslovni,u prizemlju, a stambeni je na spratu. U sklopu poslovnog dijela jedeset prostora namijenjenih za izdavanje pod zakup, a u njima bi seodvijale odreene trgovako-uslune djelatnosti. U prizemlju je imusafirhana koja u vidu apartmana prua mogunost noenja gostimaCentra koji su, na poziv iz Centra, u posjeti Bugojnu vie dana. Naspratu se nalaze tri prostrana stana namijenjena generalnomdirektoru Centra, njegovom zamjeniku i imamu damije. Nadamo se da eIslamski kulturni Centar princeze Dewhere dati puni doprinoskulturno-obrazovnom uzdizanju mladih generacija i buduih narataja,te da e uskoro proraditi punim kapacitetom. Nadamo se da e gradBugojno Centar povesti u svjetliju budunost, barem kada je upitanju buenje nacionalne svijesti i jaanje identiteta, u okvirimadrutvene raznolikosti, suivota i razumijevanja. Od otvaranja Centrado danas u damiji Princeze Dewhere djeluju dva imama: Salih ef.Indi i Mirnes ef. ehi. Salih ef. Indi je rodom iz Travnika. NakonGazi Husrev-begove medrese uspjeno je okonao fakultet u Medini,odsjek za hadis. Mirnes ef. ehi je iz Gornjeg Vakufa. On je nakonGazijine medrese zavrio Fakultet islamskih nauka u Sarajevu. U radus polaznicima mektebske nastave pomae im Mehmed ehaja, svrenikIslamskog pedagokog fakulteta u Zenici.


Prvi dugometražni animirani film čuvenog studija Volta Diznija obeležio je dvadeseti vek i u glavama dece širom sveta usadio brojne stereotipe o princezama, možda i snažnije nego što su to radila braća Grim.Priča o nesrećnoj prinzeci čiju smrt priželjkuje njena maćeha, svojevremeno je toliko dirnula srca američkih gledalaca, da su uprkos velikoj ekonomskoj krizi mnogi film u bioskopima gledali više puta.Snežana je samo odškrinula vrata iz kojih su ubrzo, pod Diznijevim nadzorom, počele da izlaze brojne animirane princeze koje vode poreklo iz čuvenih bajki, čini se bar jednom godišnje. Ali Snežana, lica belog kao sneg i kose crne poput ponoći, bila je prva i najbolja. Bar tako kaže Američki filmski institut koji je ovaj film 2008. proglasio najboljim američkim animiranim ostvarenjem.


2001. godine glumila je glavnu ulogu Mia Thermopolis u komediografskom filmu "Princeze dnevnici" Disneyjeve produkcije, koji je temeljio na istoimenom romanu Meg Cabot iz 2000. godine. Film je postao veliki hit i dosegao je vrhunac tri na blagajni. Pojavila se u nastavku filma, "Princeze dnevnici 2: Kraljevski angažman", 2004. godine.


Napisala je i scenarij za "Disneyjev" film "Dnevnici princeza 2: Kraljevsko zaručenje", koji je bio nastavak vrlo uspješnog filma "Dnevnici princeze" iz 2001. godine. Film se nije dobro snašao, ali uspio je zaraditi gotovo 135 milijuna dolara na blagajni. Jednom je izjavila da voli raditi s Julie Andrews, koja je bila dio filma. 041b061a72


Acerca de

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Miembros

bottom of page